A la foto, responsables d’ATECA i de l’ajuntament.

 

L’Ajuntament d’Altafulla i l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla, ATECA, han signat aquest dilluns al matí a la casa de la vila el conveni amb el qual el consistori cedeix la gestió del trenet turístic de la vila per als mesos d’estiu.

La col·laboració entre les dues parts és “fruit dels problemes que hi ha hagut els últims anys amb les licitacions”, “que no eren prou atractives per les empreses que es presentaven”, com ha assegurat el regidor de Turisme, Jaume Sánchez, en declaracions a Altafulla Ràdio.

Per la seva banda el president d’ATECA, Josep Maria Lloret, ha assegurat que pretenen que “el trenet estigui a l’altura d’allò que mereix el poble”, en referència a les mancances del servei en els últims temps com “l’elevat cost dels tiquets” i la “manca de participació del teixit comercial”.

En el marc d’aquest conveni, l’Ajuntament d’Altafulla ha augmentat la subvenció anual a ATECA en 2.000 euros. En total, doncs, l’associació rebrà enguany 5.000 euros. Sánchez justifica aquest increment per garantir el bon desenvolupament del servei, i com a mesura de compensació per si genera pèrdues. En aquest sentit, Lloret ha dit que “entre la venda de tiquets i la publicitat esperem cobrir les despeses”.

A expenses de concretar les dates d’inici i final del servei del trenet turístic, i la ruta que s’oferirà, ambdues parts apunten que funcionarà entre mitjan de juny i mitjan de setembre. Lògicament, de cara a la temporada alta a la vila amb l’elevada afluència de turistes i veïns de segona residència. De fet, Lloret ha dit que la voluntat és que comenci per Sant Joan.